Formål
|
Blandingsforhold
|
---|---|
Desinfeksjon av drikkevann
|
1 liter NaOCl/300.000 liter vann
|
Desinfeksjon av svømmebasseng (doseringsløsning)
|
1 liter NaOCl/100.000 liter vann
|
Vask og desinfeksjon av emballasje i næringsmiddelindustrien
|
1 liter NaOCl/15.000 liter vann
|
Til bleking og avflekking av tøy
|
1 liter NaOCl/100-200 liter vann
|
Desinfeksjon og vask av redskap og produksjonsutstyr i nærings- middelindustri o.l
|
1 liter NaOCl/500 liter vann
|
Desinfeksjon og vask av fiskekasser, gulv i fabrikker, lagerrom etc.
|
1 liter NaOCl/30-100 liter vann
|
Natriumhypokloritt er en “ferskvare”, og tabellen under viser hvordan klorinnholdet taper seg basert på tid og temperatur.
Temp C °
|
Aktivt klorinnhold i utgangspunktet
|
Tilnærmet aktivt klorinnhold (g/l) ved mørk lagring etter…..
|
||||
---|---|---|---|---|---|---|
30
|
Gram/liter
|
1 Uke
|
2 Uker
|
4 Uker
|
6 Mnd
|
1 År
|
200
|
156
|
128
|
94
|
24
|
13
|
|
185
|
151
|
128
|
97
|
27
|
15
|
|
160
|
139
|
123
|
100
|
32
|
18
|
|
120
|
112
|
104
|
92
|
40
|
24
|
|
80
|
78
|
75
|
71
|
44
|
31
|
|
40
|
40
|
39
|
38
|
30
|
24
|
|
25
|
200
|
175
|
155
|
127
|
42
|
24
|
185
|
166
|
151
|
127
|
47
|
27
|
|
160
|
149
|
139
|
123
|
54
|
33
|
|
120
|
116
|
113
|
106
|
64
|
44
|
|
80
|
79
|
78
|
76
|
58
|
45
|
|
40
|
40
|
40
|
39
|
35
|
30
|
|
20
|
200
|
187
|
175
|
155
|
69
|
42
|
185
|
175
|
166
|
151
|
75
|
47
|
|
160
|
155
|
150
|
141
|
85
|
58
|
|
120
|
118
|
116
|
113
|
84
|
64
|
|
80
|
80
|
79
|
78
|
68
|
59
|
|
40
|
40
|
40
|
40
|
37
|
35
|
|
15
|
200
|
193
|
187
|
176
|
105
|
71
|
185
|
180
|
176
|
167
|
109
|
78
|
|
160
|
175
|
155
|
150
|
111
|
85
|
|
120
|
119
|
118
|
116
|
100
|
86
|
|
80
|
80
|
80
|
79
|
74
|
69
|
|
40
|
40
|
40
|
40
|
39
|
37
|
|
10
|
200
|
197
|
193
|
187
|
139
|
160
|
185
|
183
|
180
|
176
|
139
|
111
|
|
160
|
158
|
157
|
154
|
126
|
104
|
|
120
|
120
|
119
|
118
|
110
|
102
|
|
80
|
80
|
80
|
80
|
77
|
74
|
|
40
|
40
|
40
|
40
|
39
|
39
|